Home    Accomodatie    Omgeving    Prijzen    Toerisme    Contact     Reserveren

Toerisme

Het schilderachtige dorp Achouffe, verscholen in het Dal der Feeën, waar af en toe nog een vrolijke bende "nûtons" (kabouters) rondloopt.

Je kan er het bier, de brouwerij, de tavernes-restaurants, de terrasjes, de concerten op zaterdagavond, de visvijver, het wildpark, zwembad, wandelingen ontdekken.

 

Achouffe ligt ook bij de samenvloeiing van de beekjes Martin-Moulin en Chevral waar de plaatselijke viskwekerij zich al jaren richt op het behoud  en het uitzetten van inheemse vissoorten. Achouffe is als toeristisch dorp trots op zijn kerk en zijn brouwerij.

 

De brouwerij is gesticht door twee schoonbroers, een Waal en een Vlaming, in een voormalige boerderij. Het Chouffe-bier wordt uitsluitend gebrouwen met water van de bron van Cedrogne, dat het bier de typische smaak geeft.

 

Bij de brouwerij hoort een taverne waar de bezoeker de kans krijgt om het bier in de beste omstandigheden te proeven. Dankzij de Chouffe Shop kunt u vertrekken met flessen, glazen en andere objecten, allen bestempeld met het kleine kaboutertje met de rode muts.

 

In de kapel Saint-Joseph, gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, bevindt zich een Madonna met Kind uit de 17e eeuw en een beeld van de H.Rochus uit de 18e eeuw.

 

Download hier nuttige informatie voor uitstappen, bezienswaardigheden, waterpret, musea...

 

 Maison nr. 25 Vakantiewoning Achouffe-Wibrin | 6-8 personen

Home    Accomodatie    Omgeving    Prijzen    Toerisme    Contact     Reserveren